3 טפסים ויש לך עסק משלך

3

…כן, זה באמת עד כדי כך פשוט, וכן, בהחלט יתכן שאדם סביר בישראל יסיים תיכון, צבא ואפילו תואר ראשון מבלי לדעת זאת.

מסיבה זו, ובתגובה לשאלות שעלו בתגובה לפוסט הקודם, פינתנו "ידע פיננסי שמערכת החינוך חסכה ממך בשל העדפת 'ערכים' ו-'למידה משמעותית'" תיוחד היום לנושא: איך, תכל'ס, פותחים ומנהלים עסק קטן בישראל?

אבל תחילה, יש מקום להבהרה מסוימת. בפוסט הקודם ניסיתי להסביר מדוע כדאי לפתוח עסק מלתחילה, אך היו שהבינו את דברי באופן שגוי.

אני לא טוענת ששכירים חייבים להתפטר מעבודתם ולהפוך לעוסקים עצמאיים כצעד הכרחי בדרכם לעצמאות כלכלית. העובד העצמאי אמנם חופשי יותר ביחס לעמיתו השכיר, אך הוא אינו חופשי לחלוטין. אף על פי שהכנסתו אינה תלויה לחלוטין באדם אחד או בחברה אחת, הוא עדיין נדרש לרצות את ספקיו, לקוחותיו ומשקיעיו, וככזה — עדיין תלוי באחרים.

הרעיון, אם כן, הוא לא להחליף כלא אחד באחר. כדי להגיע לחופש כלכלי, פלוני נדרש להוציא פחות ממה שהוא מכניס ולהשקיע את ההפרש בנכסים מניבים, עד אשר ההכנסה מהם עולה על הוצאותיו. כדי להאיץ את התהליך, עליו: 

1) לחסוך כמה שיותר

2) להרוויח כמה שיותר

3) בעדיפות — לעשות את שניהם גם יחד.

בהקשר זה, אני טוענת שעובד שכיר, שמקדיש חלק צנוע משעות הפנאי שלו כדי להפוך תחביב לעסק רווחי המייצר הכנסה צדדית שמגדילה את תזרים המזומנים החודשי, יכול להגיע לעצמאות כלכלית מהר יותר מעובד שמעדיף להישען כלכלית אך ורק על המשכורת שמשלם לו מעסיקו.

עסקים עצמאיים מגיעים בשלל צורות, גדלים ומודלים. כשאני מדברת על שכיר שפותח עסק משלו, כוונתי בעיקר לעסק קטן, מקוון, חצי-פסיבי, ללא עובדים, ללא מלאי אסטרונומי, שמצריך מעט מאוד חיכוך עם בני אדם אחרים ושניתן לנהלו מבלי שישאב כמויות מפלצתיות של זמן וכסף.

חשבו על מתן שירתי פרסום באינטרנט, מתן שירות פרילאנס, ייעוץ, מכירת מוצרים דיגיטליים, מסחר באיביי ועוד, כיד הדמיון הפורה. אני לא מדברת כאן על פתיחת סטארטאפ תובעני או ניהול חנות מכולת.

יש לי עסק. אפשר להתחיל לקחת כסף?

 לצורך הדיון, נניח ששלב בחירת תחום העיסוק מאחוריכם, ושהגעתם למסקנה שיש לכם אפשרות ממשית ליצור מקור הכנסה נוסף מהתחביב שלכם.

 מה הלאה? איך מתקדמים?

ובכן, נתחיל במה שאסור לעשות.

כידוע, בניגוד למלכות-פילוסופיות מסוימות, אני לא סבורה ש"מיסים הן אחת ההמצאות המדהימות ביותר שהמין האנושי המציא", וטוענת בתוקף שכל אדם אחראי צריך לשאוף לשלם כמה שפחות מיסים ככל שמתיר לו החוק.

ובכל זאת, השתמטות ממיסים היא לא בגבולות החוק — אז אל תעשו זאת. 🙂

קונקרטית, לעולם אל תתחילו בפעילות עסקית מבלי שהודעתם על כך כדין לרשות המיסים ולביטוח הלאומי ופתחתם את התיקים הנדרשים.

זה נכון אפילו אם היקף הפעילות שלכם מזערי. אם, לדוגמה, אתם מעצבים לוגו למישהו ב-fiverr, והוא משלם לכם 5$ בפייפאל תמורת השירות, אתם עדיין חייבים בתיעוד ודיווח של הכנסה זו, שאם לא כן אתם עוברים עבירת מס וחשופים לקנסות ולכתבי אישום פליליים.

 עניין נוסף שעדיף להימנע ממנו הוא לפתוח עסק מבלי שהדבר מתואם עם המעסיק שלכם ומאושר על ידו. כאן אמנם לא מדובר בעבירה על החוק (למיטב ידיעתי), אלא בהפרת הוראות המעביד, שעלולה להתנקם בכם אם תתגלה. למען הסר ספק: יכולתם של אנשי קבע ועובדי מדינה אחרים לנהל במקביל עסק עצמאי מוגבלת ביותר מכוח הוראות שקבעו מעסיקיהם.

לפתוח תיק בבקשה

 פתיחת תיקים ברשויות היא עניין פשוט בהרבה מכפי שניתן לחשוב.  זה נשמע מאיים ומפחיד, ועובדתית מרתיע רבים מפתיחת עסק, אבל כאמור התהליך כולו מסתכם בשלושה טפסים בדיוק, אחד לכל רשות רלוונטית.

(הערה: אם אתם עצלנים עד כאב, תוכלו לשלם כ-400 ש"ח למייצג (רו"ח או יועץ מס) שיתזז במקומכם בין הרשויות השונות וישלח לכם אימייל רק אחרי שהתיקים ייפתחו. אם, לעומת זאת, אתם מעדיפים לטפל בדברים בעצמכם, המשיכו לקרוא).

תחנה ראשונה – מע"מ (מס ערך מוסף): 

 מע"מ הוא מס בשיעור אחיד (18% עדכנית ל-2015) המתווסף למחיר הסופי של המוצר או השירות בכל שלב בשרשרת הייצור, עד שהוא מגיע לצרכן שבסופו של דבר נושא בעלותו.

 כל אדם שמעוניין להתחיל בפעילות עסקית נדרש לפיכך להתייצב פיזית באחת מתחנות המע"מ האחראית על האזור הגאוגרפי בו יוקם העסק, להיקלט ברשת המס ולהגיש "טופס רישום לצרכי מס ערך מוסף" (טופס 821) בצירוף תצלום תעודת זהות, אישור על ניהול חשבון בנק (תצלום המחאה ריקה של חשבון העו"ש – אין חובה לפתוח חשבון בנק נפרד לעסק), והעתק חוזה שכירות במידה שהעסק מתנהל מהבית.

 יש למלא רק את חלק א' בטופס (חלקים ב' ו-ג' מיועדים לחברות), ולפרט את פרטיכם האישיים, את פרטי העסק ותחום העיסוק.

הנתון החשוב ביותר בטופס מופיע בסעיף "מחזור שנתי משוער על פיו ייקבע מעמד העוסק". כאן יש לתת הערכה בדבר גובה ההכנסות שהעסק צפוי להניב בשנה הראשונה לקיומו. לפי ההערכה זו, מע"מ יחליט כיצד לסווג אתכםעוסק פטור או עוסק מורשה.

עוסק פטור (לשעבר: עוסק זעיר) הוא בעל עסק הפטור מתשלום מע"מ, וככזה אינו גובה מע"מ מלקוחותיו. כל בעל עסק שמחזור עסקאותיו השנתי נמוך מ-79,482 ש"ח (עדכנית ל-2015) יסווג כעוסק פטור, אלא אם תחום העיסוק שלו מחייב אותו להירשם כעוסק מורשה (אדריכל, רופא, עורך דין, או כל מקצוע חופשי אחר המופיע בתקנות מע"מ).

זוהי לדעת רבים צורת ההתארגנות העסקית הפשוטה, הקלה והחסכונית ביותר הקיימת במדינת ישראל, ודאי לשכירים שמעוניינים להיות עצמאיים במקביל. חסרונה המשמעותי הוא בכך שתקרת הרווח השנתית מוגבלת.

עוסק מורשה הוא בעל עסק החייב בתשלום ודיווח שוטף למע"מ, וככזה נדרש לגבות מע"מ מלקוחותיו. בעל עסק שמחזור עסקאותיו השנתי עולה על 79,482 ש"ח יסווג כעוסק מורשה. בשונה מעוסק פטור, עוסק מורשה רשאי לקזז מע"מ כנגד הוצאותיו.

 לאחר הרישום תקבלו בו במקום תעודת עוסק (פטור או מורשה), שעמה תוכלו לגשת לתחנה השניה במסלול – משרדי מס הכנסה.

תחנה שניה – מס הכנסה

כל עוסק, בין אם הוא עוסק מורשה או עוסק פטור, חייב בדיווח ובתשלום מס הכנסה על הכנסותיו.

לאחר שנפתח התיק במע"מ, על העוסק להתייצב במשרד פקיד שומה הסמוך לכתובת העסק (לחצו לרשימה) ולפתוח שם תיק עצמאי באמצעות מילוי והגשה של טופס 5329 בצירוף צילום תעודת זהות. אם אתם צפויים להעסיק עובדים, עליכם לציין זאת בסעיף ג' ובאותו מעמד ייפתח לכם גם תיק ניכויים.

שימו לב – שלא כמו התיק במע"מ, שנפתח מיידית, התיק במס הכנסה נפתח רק כעבור מספר ימים. לאחר פתיחת התיק תקבלו הודעת אישור בדואר.

מס הכנסה ייגבה מכם באחת או יותר מהדרכים הבאות:

  1. מקדמות: בתחילת השנה יישלח אליכם פנקס מקדמות מטעם מס הכנסה, ובו נקוב שיעור מסוים מהכנסתכם שנקבע על ידי פקיד השומה ושאותו תידרשו לשלם למס הכנסה מראש. יש לשלם כל מקדמה אחת לחודשיים.
  2. ניכוי מס במקור: חלק מהלקוחות שלכם יהיו חייבים לנכות מס במקור מהתשלום שהם נותנים לכם. במילים אחרות, הלקוח משלם למס הכנסה בשמכם. בסוף השנה תקבלו מכל הלקוחות אישור על כל הסכומים שנוכו במקור, ותצרפו אותו לדו"ח החודשי.
  3. לאחר הגשת דו"ח שנתי למס הכנסה (ראו בהמשך), המפרט את הכנסותיכם לשנה נתונה, יתבצע חשבון סופי עם ותקבלו מכתב המפרט אם עליכם לשלם מס נוסף (או לחלופין, אם שילמתם יותר מדי, וזכאים להחזר מס).

תחנה שלישית – ביטוח לאומי

כשכירים, המעסיק שלכם כבר מפריש מטעמכם הפרשות לביטוח לאומי ולמס בריאות. אבל זה לא מספיק — ביטוח לאומי יתבע את חלקו גם מהכנסתכם העסקית כעצמאיים, וכדי להסדיר זאת יש לפתוח תיק כעצמאי גם במוסד זה.

עליכם לגשת לסניף הקרוב של המוסד לביטוח לאומי ולהגיש  טופס "דין וחשבון רב שנתי" (טופס 6101).

 בטופס תתבקשו (סעיף 4) להעריך כמה שעות בשבוע אתם מתכוונים להקדיש עסק, ומהם הרווחים הצפויים ממנו. הערכה זו חשובה, מכיוון שלפיה יקבע הביטוח הלאומי את מעמדכם ואת גובה המקדמות שתידרשו לשלם מדי חודש בחודשו עבור הכנסתכם כעצמאיים.

קונקרטית, אם:

– אינכם מועסקים כשכירים, ו/או

– אתם משקיעים בעסק מעל 20 שעות עבודה בשבוע (בממוצע), ו/או

– העסק מניב לכם מעל 4,561.5 ש"ח בחודש בממוצע (עדכנית ל-2015), ו/או

– אתם משקיעים בעסק מעל 12 שעות עבודה בשבוע והכנסתכם החודשית מהעסק היא לפחות 1368.45 ש"ח…

 או אז תסווגו כעצמאיים ותהיו מבוטחים באופן מלא על ידי הביטוח הלאומי. כעצמאיים יהיה עליכם לשלם דמי ביטוח לאומי ומס בריאות בשיעור של 9.82% בחודש עד להכנסה חודשית של 5,556 ש"ח (עדכנית ל-2015). מכל שקל שתרוויחו מעבר לכך (עד לתקרה של 43,240 ש"ח בחודש), תיאלצו להפריש 16.23% נוספים לביטוח לאומי ומס בריאות.

 אם אתם עובדים במקביל כשכירים, או אם העסק שלכם זעיר, פסיבי (לא מצריך שעות עבודה רבות), ומייצר הכנסה נמוכה, לא תסווגו כעצמאיים, אלא כ"עצמאיים שאינם עונים על ההגדרה". במקרה זה תשלמו דמי ביטוח לאומי מינימליים (פטור מלא עד הכנסה חודשית של 2280.75 ש"ח), אך לא תהיו מבוטחים במקרה של פגיעה בעבודתכם כעצמאיים.

לאחר פתיחת התיק תקבלו פנקס תשלומים מהביטוח הלאומי שאותו יש לשלם מדי חודש. בסוף השנה, לאחר הגשת הדו"ח השנתי למס הכנסה, יתבצע חשבון סופי עם הביטוח הלאומי ותידרשו לשלם הפרשים (או לחלופין, לקבל החזרים) כתלות בהכנסותיכם.

 

עסק עצמאי
צילום: erin. ברישיון CC

ההתנהלות השוטפת לאחר הקמת העסק

((הבהרה: משיקולי נוחות, רלוונטיות וניסיון אישי, הדיון להלן מתייחס אך ורק להתנהלות שוטפת של עוסק פטור, לא של עוסק מורשה))

כעת מותר לכם מבחינה חוקית להתחיל בפעילות העסקית, כלומר, לתת שירות ולקבל כספים.  מכאן ואילך ההתנהלות השוטפת היא פשוטה למדי, אך חייבת להיעשות בכפוף למספר כללים ברורים מכוח הוראות ניהול ספרים (ניהול פנקסי חשבונות):

תיעוד פנים:

הדבר החשוב ביותר שיש לזכור לאחר התנעת הפעילות העסקית הוא החובה לתעד כל קבלת כסף (תקבול). עוסק פטור מחויב להוציא קבלה באופן מיידי על כל תקבול, כלומר, בכל פעם שמשלמים לכם – במזומן, צ'ק, אשראי, העברה בנקאית, העברה בפייפאל ועוד, עליכם להוציא קבלה למשלם ולשמור העתק אצלכם.

עקרונית, אפשר לקנות פנקס קבלות מכל חנות כלי כתיבה, או להזמין פנקס קבלות מבית דפוס. הקבלה צריכה לכלול ספרור עוקב (אסור של-2 קבלות יהיה מספר-רץ זהה באותה שנת מס!), שם העוסק, מספר עוסק פטור (ע.פ), תאריך העסקה, פרטי המשלם, סכום התקבול, אמצעי התשלום (כולל פרטי צ'ק אם רלוונטי) וחתימה של המקבל. הנה קבלה לדוגמה.

פתרון זול, אלגנטי וידידותי לסביבה בהרבה, במיוחד עבור עסקים מקוונים, הוא שימוש בתוכנה להנהלת חשבונות שאושרה על ידי מס הכנסה. תוכנות מסוג זה מאפשרות להנפיק קבלות ואף לחתום עליהן דיגיטלית כך שניתן יהיה לשולחן במייל. בנוסף רובן מאפשרות לתעד הוצאות ולהפיק דו"חות באופן אוטומטי, שחוסך זמן רב.

באופן אישי, אני משתמשת ב-ifreelance החינמית לצורך הנפקה ותיעוד של קבלות ויכולה להמליץ עליה בלב שלם.

תיעוד חוץ

 את כל הקבלות והחשבוניות שהתקבלו מספקים יש לשמור גם כן בקלסר נפרד ("תיק תיעוד חוץ"),  ולהקפיד להזין את פרטיהן בתוכנת הנהלת החשבונות עמה אתם עובדים.

 עוסק פטור רשאי לבקש להכיר בהוצאותיו — בהנחה שהיו הכרחיות כדי לייצר את ההכנסה — כהוצאות מוכרות לצורכי מס, ולקזז אותן כנגד הכנסתו החייבת. ככל שלעסק יש הוצאות מוכרות רבות יותר, כך ההכנסה החייבת, כלומר הרווחים, תהיה נמוכה יותר, מה שיקטין גם את תשלומי מס הכנסה וביטוח לאומי.  מס הכנסה מוטל על רווחים בלבד. ככל שהרווחים קטנים יותר – המס נמוך יותר.

כך, לדוגמה, אני מקזזת את הוצאות התפעול  של האתר הזה (רשימת דיוור, שירותי אחסון ועוד) כנגד הרווחים ממנו. מכיוון שאני זקוקה לחשמל, תשתית וספק אינטרנט ומקום פיזי כדי לייצר הכנסה מהבלוג, אני יכולה לדרוש שהוצאות אלה יוכרו אף הן בחלקן היחסי.

לפי ההוראות, יש לשמור את תיעוד הפנים והחוץ לפחות 7 שנים אחורה, כדי שיהיו זמינים למקרה שמס הכנסה יחליט לעשות לכם ביקורת.

דיווחים ותשלומים שוטפים:

עוסק פטור נדרש לשלם ו/או לדווח לרשויות השונות במועדים הבאים:

★ אחת לחודש יש לשלם מקדמה לביטוח לאומי בסכום שנקוב בפנקס שנשלח אליכם הביתה. ניתן לשלם באינטרנט.

★ אחת לחודשיים יש לשלם מקדמה למס הכנסה לפי השיעור שנקבע בפנקס שנשלח אליכם הביתה. ניתן לשלם באינטרנט. הערה: אם הצהרתם בעת פתיחת התיקים על סכום הכנסה נמוך במיוחד, יתכנו מקרים שבהם מס הכנסה לא ישלח לכם פנקס מקדמות, ויתחשבן אתכם רק לאחר הגשת הדו"ח השנתי.

★ אחת לשנה, עד ה-31 לינואר יש לדווח למע"מ על גובה ההכנסות שלכם בשנה החולפת ("הצהרת עוסק פטור"). מע"מ ישלחו לכם מכתב (אדום בוהק) הביתה, אך ניתן להתעלם ממנו ובמקום זה להצהיר באינטרנט. שימו לב, במידה שתדווחו על הכנסה שנתית גבוהה מ-79,482 ש"ח, חובה עליכם להודיע למע"מ מבעוד מועד ולהפוך לעוסק מורשה.

★ אחת לשנה, עד ה-30 באפריל יש להגיש דו"ח שנתי למס הכנסה. הדו"ח (טופס 1301), על שלל נספחיו, נועד לספק לרשויות תמונת מצב על פעילותכם הכלכלית במהלך שנת המס (1 לינואר – 31 לדצמבר). הדו"ח מפרט את הכנסותיכם מכל המקורות: מעסק, ממשכורת, משכר דירה, מקצבאות, מניירות ערך וממקורות נוספים, ומשקלל אותן יחד עם פרמטרים שונים (כגון נקודות זיכוי ממס) על מנת שהרשויות תדענה למסות אתכם בהתאם.

(אגב, מכיוון שהדו"ח השנתי סוכם הן את ההכנסה מעסק והן את ההכנסה ממשכורת, שכיר שהוא עצמאי לא צריך לבצע תיאום מס להכנסתו מהעסק – מס הכנסה עושה זאת לבדו).

את הדו"ח יש להגיש במשרדי מס הכנסה לאחר ששודר באופן מקוון באמצעות אתר האינטרנט של רשות המסים (אם אתם בנות 62+ או בני 67+, ו/או הכנסתכם מכל מקורות ההכנסה נמוכה מ-81,330 ש"ח, אינכם חייבים להגיש דו"ח מקוון).

אפשר להגיש את הדו"ח לבד (כדאי להיעזר בחוברת ההסבר המעולה של מס הכנסה). לחלופין, אפשר להגיע למס הכנסה עם כל המסמכים ולהיעזר ביועצים שם; ואפשר גם לפתור את הבעיה בכסף ולשכור יועץ מס או רואה חשבון שיגיש את הדו"ח במקומכם. מה שחשוב הוא להגיש את הדו"ח במועד ובאופן המדויק ככל הניתן — או שייכנסו בכם.

 לאחר הגשת הדו"ח, תקבלו מכתב ממס הכנסה (ומביטוח לאומי) המפרט אם נותר לכם חוב לרשויות או שמא מגיעים לכם החזרים, שיגיעו ישירות לחשבון הבנק שציינתם בדו"ח.

★ אחת למספר שנים, יש להגיש הצהרת הון למס הכנסה. מספר חודשים לאחר פתיחת העסק אתם עשויים לקבל דרישה להצהרת הון ראשונה, עליה תתבקשו להשיב תוך 120 יום.

הצהרת ההון היא כלי של מס הכנסה המאפשר לו "להקפיא" תמונת מצב של שוויו הנקי (נכסים פחות התחייבויות) של הנישום בנקודת זמן מסוימת. המשימה הזו לא אמורה להיות זרה לקוראי הבלוג הזה, שנוהגים לתעד באובססיביות את שווים הנקי לאורך זמן. 😉 את הטופס ניתן למלא בעצמכם, או להעבירו לרואה חשבון / יועץ מס שימלאו במקומכם.

 כמה שנים לאחר מילוי הצהרת ההון הראשונה תקבלו דרישה להגשת הצהרת הון נוספת. מס הכנסה ישווה את שתי הצהרות ההון, יבדוק אם חל גידול בנכסים, ואם אכן חל גידול כזה יברר אם הוא סביר, הולם הוצאות מחייה סטטיסטיות ותואם את הדיווחים השנתיים שלכם. במידה שישנו גידול בלתי מוסבר בהון – מס הכנסה יסיק שהעלמתם מס, ולכן ישאף למסות את הפרש.

אמ; לק

אל תיבהלו מהמלל, מהמושגים המורכבים או מהרשויות המפחידות.

בפרקטיקה, התנהלות כעצמאי – ובפרט כעוסק פטור – היא עניין פשוט למדי:

פותחים תיק בשלוש הרשויות; קיבלתם כסף? מוציאים קבלה, ושומרים העתק בקלסר מספר 1; הוצאתם כסף? מתעדים בתוכנה, ושומרים את החשבונית/קבלה בקלסר מספר 2;  משלמים ביטוח לאומי ומס הכנסה בקליק כמו כל חשבון אחר; זוכרים לדווח למע"מ בינואר; והחל בחודש מרץ מתחילים לרכז מסמכים לדו"ח שנתי, שאותו תוכלו להגיש חודש מאוחר יותר בעצמכם או באמצעות נציג. 

זה הכל. לאדם אחראי ומסודר, שלא מנסה להעלים מיסים, אין ממה לחשוש. אל תוותרו על האפשרות לייצר הכנסה נוספת מהתחביב שלכם בגלל פחדים בירוקרטיים משוללי היגיון

האמור לעיל מיועד למטרות אינפורמטיביות בלבד, מבוסס על נסיוני הדל, ועלול לכלול טעויות, שאיש מקצוע יוכל לאתר על נקלה. אל תפעלו על סמך דברי מבלי לאמתם תחילה עם רואה חשבון, יועץ מס או עורך דין מתחום המיסים. אני לא אף אחד מאלה וספק אם אהיה.

הירשם
הודע על
guest
98 Comments
הישן ביותר
החדש ביותר המדורג ביותר
Inline Feedbacks
View all comments
טל

תודה רבה על הפוסט!

מתי פעילות מוגדרת כעסקית?
הרי בשביל למכור את האוטו אני לא צריך תיק במע"מ, לא?

רגב

לפי פקודת הכנסה, (אני לא זוכר את ההגדרה המדויקת), מכירה של רכב שאינה לשם עשיית רווח, אלא כחלק מ ההתנהלות האישית השוטפת של הנישום, אינה חייבת במס.

YossiN

עוד נקודה חשובה: כשיש שאלות, מצאו חבר/ קרוב רו"ח או יועץ מס עם רוח שיתופית שיענה על שאלה או שתים במייל.
רוב המייצגים רואים בתיקים זערוריים יותר נטל מתועלת וישמחו לתת עצה חינם במקום לטפל בתיק לא משתלם (גם מתוך תקווה שהתיק הקטן יגדל ואז תזכור אותם לחיוב)

גלוי נאות: הכותב רואה חשבון

m

היי יוסי לא יודע אם תראה את ההודעה הזאת חח אבל אם כן אשמח שתשאיר פרטים כלשהם כדי שאוכל לפנות אליך.

תמר

תודה! ושאלה קטנה- הזכרת קבלת תשלום בפייפאל. האם את יודעת שפייפאל זו דרך טובה לקבל תשלום? אם לא, את יודעת על חברות נוספות שאפשר לקבל באמצעותן תשלום בכרטיס אשראי בתוך אתר אינטרנט?

HRB, ליווי לעסקים הרוצים לעבוד עם HR בארגונים

אני עובדת עם פיי-פאל מטעמי נוחות (אין לי הכנסות על בסיס קבוע), אבל העמלות שלהם מאד גבוהות. תנסי את כארדקום.

עומר

פוסט מדהים. פשוט ומנגיש אינפורמציה הכרחית בצורה מאד בהירה. נסיוני הדל הראה לי שהאינטרקציה עם הרשויות (מס הכנסה, ביטוח לאומי) מאד מאד קשה. אני לא רואה חשבון ולא יועץ מס. כל פעם שניסיתי לבצע דברים מולם בעצמי נכשלתי. היה לי קשה להודות בכשלון בגלל האגו (מה אני לא מסוגל לסדר בירוקרטיה פשוטה כ"כ?). אבל הרשויות הללו באמת קשות. 1. אין מענה טלפוני באופן מוחלט. באחד הפעמים התקשרתי למס הכנסה במשך יום שלם דקה אחר דקה (לטלפון הנכון..). אף אחד לא ענה. לאחר מכן, מישהי בטעות הרימה שם את הטלפון כי היא רצתה להתקשר. כשהיא שמעה שאני על הקו היא מייד… קרא עוד »

תמר

פוסט נפלא כרגיל.
בעניין תיעוד חוץ-
באיזסו תוכנה את משתמשת כדי לתעד את זה?
בינתיים אני מתנהלת עם מיליוני קבלות מתנפנפות קטנות וזה די בלתי נסבל…

בהקשר דומה אך שונה:
האם למישהו יש ניסיון עם אפליקציית daily expense או אפליקציות אחרות למעקב אחרי ההכנסות וההוצאות?
מצד אחד אני רוצה לעקוב דרך הפלאפון, מצד שני רם מעודדים רישום דרך google+ וזה לא נשמע לי כמו הדבר הכי בטוח…

תודה לעונים!

Dan

פוסט יפה,
תמי, לא תמיד דווקא ביטוח לאומי הם הבעיתיים, יש סניפים של מס הכנסה ומעמ נוראיים הרבה יותר, תלוי איפה נופלים 😉
לגבי פתיחת התיקים, יש המון רואי חשבון (כמונו) שפותחים תיקים בחינם, בימינו אפשר לעשות את זה מהמשרד בחמש דקות, ועבור לקוח שיעשה דרכנו דוח שנתי, לדעתי אין הצדקה לגבות על כך תשלום.
בנוסף, אם אתם פותחים באופן עצמאי עדיין כדאי להתייעץ ולהבין טוב טוב איך בדיוק להתנהל, מה מותר ומה אסור, כדי לא לקבל אח"כ "קנסות" על התנהלות לא נכונה.

Gal Kalmi

היי דן, אשמח אם תיצור איתי קשר או לקבל פרטי התקשרות. תודה

יוני

מה בדבר הקמת עסק עם שותפים? אילו הבדלים מהותיים יש?

adia

זה אולי לא עונה לך על השאלה אבל אני מציעה לך לא לעשות שום צעד בכיוון לפני התייעצות עם עורך-דין, בדגש על ההבדלים בין "שותפות" לבין "חברה בע"מ", ובשום אופן אל תפתחו עסק בלי לעשות ביניכם הסכם *בכתב*! (לא משנה כמה חברים טובים אתם, כשזה מגיע לכסף- אדם לאדם זאב). ההתייעצות פה קריטית ויכולה לחסוך הן עוגמת נפש והן סכומי עתק (כמובן תלוי בהיקף העסקים).

Dan

יוני,
עסק עם שותפים נקרא שותפות, ההבדלים הינם:
1. השותפות הינו גוף בפני עצמו שמדווח בפני עצמו למוסדות.
2. הרווח/הפסד בשותפות יתחלק בין השותפים בדוח השנתי שכל אחד מהם יגיש דוח אישי.
3. לא ניתן לפתוח שותפות של שני עוסקים פטורים, כדי לפתוח אותה חייבים להיות עוסקים מורשים (דיווח שוטף במהלך השנה וקיזוז וגביית מע"מ).

nirit

הי דן, אוכל להתייעץ איתך טלפונית? כדי להבין כאיזו ישות עלי להירשם ומה הכי נכון מבחינת מס? תודה נירית

א.

זה נשמע כאילו זה ממש קל, אבל יש סכומי כסף שלא שווים את זה. זה חתיכת כאב ראש לנהל ספרים ובעיקר למי שמשתכר פחות מ-10K כל ההוצאות הנלוות ללהיות עצמאי לא משתלמות. בארגון שאני עובדת בו רווחת העסקה בצורת פרילנס (צורת העסקה פוגענית)- ואני לא הסכמתי להוציא קבלות חשבוניות ובפרט לאור רמת השכר הנוכחית שלי. התברר שגם בתור עוסק פטור אני צריכה לשלם ביטוח לאומי נפרד וגבוה יותר (למרות שעובדת בעוד מקום כשכירה ומפרישה משם), לשלם הצהרת הון פעם בשנה להוציא דוח"ות וכל אלה עולים עוד אלפי שקלים. התעקשתי לעשות תיאום מס ולעבוד כשכירה. לא לכל אחד מתאים לפתוח עסק… קרא עוד »

adia

בגלל זה דורין הציעה לעשות את זה בנוסף לעבודה כשכירים, ולא במקום. גם אני הועסקתי בצורת פרילנס (למרות שהעבודה היא של שכירים לכל דבר, משרה סטודנטיאלית) – מודה שזה היה מפחיד בהתחלה, אך עם הזמן למדתי דברים חדשים שלא הייתי לומדת באף דרך אחרת. כן, חוויתי על בשרי את הכאב ראש שכרוך באינטראקציה עם ביטוח לאומי (שהתלווה גם למחיר כלכלי מסוים עם כל ה"חישובים מחדש" שלהם שתמיד איכשהו יצאו לרעתי), אבל בסופו של יום אני מוצאת את עצמי קוראת את הפוסט של דורין ובעצם הוא לא חידש לי כלום. משמע- ככה צוברים את הידע הדרוש לפתיחת עסק, וכשיגיע היום שבו… קרא עוד »

Gargamel

אני חושב שחלק מהסיבה שאנשים מתייחסים אליך כקיצונית זה בין היתר הזילזול והביטול המוחלט שלך בדרך חיים שהיא לא עצמאית לחלוטין.
פוסטים כאלה יותר משמחים (אותי) כי הם כתובים בצורה שנותנת מרווח ושימוש לאנשים שהם לא העתק רוחני שלך.

VPN

הו הסולידית!
אבל מה הבעיה בכת?!
בברכה,
חסיד

אבי

טוב מאוד חח
אם הייתי רוצה להיות חסיד של מישהו אז כבר חסיד שלך הסולידית

אלכס

פוסט חשוב מאוד ופשוט מאוד לקריאה (שילוב נדיר 🙂
לגבי פנקס קבלות – מעבר לזה שהפנקסים למיניהם לא ידידותיים לסביבה בעליל, הם גם יוצרים תלות מיותרת בדואר ישראל. המלצת על תוכנה להנה"ח ifreelance- אני רוצה להמליץ כאן גם על "חשבונית ירוקה", שהיא מערכת סופר פשוטה ואינטואיטיבית להפקת מסמכים מקור חשבונאים עם חתימה אלקטרונית.
מה שכן, חשוב גם לציין שברוב המכריע של המקרים, יהיה זול יותר לצערי ולצער הסביבה לרכוש פנקס קבלות "מהדור הישן" ולכן עוסקים פטורים רבים מעדיפים אפשרות זו…

זיגדון פרוייד

גזור ושמור. לי עדיין אין עסק פרטי, אבל קראתי פעם שיש לזה שימוש כחברת ארנק שאיתה שכירים יכולים בעצם להפחית באופן משמעותי את תשלום הביטוח הלאומי במקרה של שכר חודשי הגבוה מ 25 אלף ש"ח. יש שם איזה קטע ששכיר משלם X אחוז ואילו חברת הארנק משלמת עד גג מסויים ובכך נחסכים אלפי שקלים בשנה. כך יוצא שאלו שמרוויחים יותר מסכום מסויים, אם אני לא טועה זה 25 אלף ש"ח בחודש או משהו באזור הזה, כבר משתלם להם לפתוח חברה פרטית על שמם ולהסתדר עם המעסיק שלהם שיעסיק אותם כחברה ולא כשכיר. כמובן שיש לזה גם חסרונות שקשורות בתגמולים סוציאליים… קרא עוד »

adia

לרוב זה משתלם אם ההכנסות שלך (או שילוב ההכנסות של כמה אנשים יחד) עוברות את ה-50 אלף בחודש, כי יש גם הוצאות שכרוכות בדיווח החשבונאי הנדרש מחברה, ולא נדרש מעצמאיים/שכירים. זה לא רק חוסך ביטוח לאומי אלא גם חוסך במס הכנסה- שכן אם אתה לא מושך את הכספים ש"החברה" הרוויחה כדיבידנד/הוצאת משכורת (כלומר משאיר את הכסף "כלוא" בתוך החברה מבלי להעביר אותו לכיס הפרטי) – אתה משלם רק מס חברות (כ-25%) ולא מס שולי (כ-48% אם אני לא טועה?). וזה מאפשר להשתמש בכספים הנ"ל כדי להשקיע ולהרוויח עוד כסף (בעוד שבתור שכיר היית מראש משלם את אותו סכום כמס ואז… קרא עוד »

עידו

הכל נכון – התהליך אכן פשוט וקל כמו שדורין מתארת.

אבל! שימו לב שחשוב מאד להקפיד להגיש את הדוחות בזמן!

דורין כותבת – "אחרת יכנסו בכם". מה זה אומר?
1200 ש"ח קנס ("עיצום כספי") על כל חודש איחור!
(מניסיון אישי…)

אז פתחו תיק והקפידו להגיש דוחות בזמן.

adia

דורין – פוסט מעולה! אפרופו העלמת מס- שמעתי על מקרה של אדם שעבד כשכיר בחברת הייטק וקיבל משכורת מאוד גבוהה (בתלוש שכר מדווח והכל כדין), אך הוצאותיו החודשיות הסתכמו לכמה אלפי ש"ח בודדים כל חודש. פקיד השומה טען שלא סביר שהוא מוציא כ"כ מעט כסף כל חודש, כלומר חי ברמת חיים נמוכה כ"כ כמו שהוא מתיימר להציג והמסקנה הבלתי נמנעת שלהם הייתה (כמובן…) שהוא מקבל כסף בשחור מהמעסיק שלו וניסו לגבות ממנו (השכיר) עשרות אלפי ש"ח מס הכנסה. מיותר לציין שהטענה שלהם הייתה חסרת ביסוס ואותו נישום היה בסה"כ מאוד חסכן. אבל הוא חלש מול הרשויות אז הם הרשו לעצמם… קרא עוד »

קורא נאמן

והנה עוד רווח שלך מהבלוג, יחסוך לך חובות ממוצאים של מס הכנסה.
הבעיה היא שהפיתרון הזה לא יעיל לקוראי הבלוג, או שהפניה לתגובות גם תשכנע אותם?

annat22

להשלמת התמונה, חשוב לדעת: ניתן להחשיב עד 70,000 ש"ח בשנה כשכר סופרים, ואז התהליך מאוד פשוט ולא צריך לפתוח שום תיקים ולא לשלם בט"ל על זה (או לפחות לא כמו עצמאי). יכול להיות שהסכום קצת השתנה בשנתיים-שלוש האחרונות. מנסיוני זה מאוד פשוט, לא עולה כלום, ואפילו השרות היה ממש בסדר. מה שעשיתי, זה להתקשר ללשכת המס במקום מגורי (אז זה היה ת"א 03-7633095/6/7 גם זה אולי כבר השתנה מאז), וקיבלתי מהם את המידע הבא: כל פעם שמישהו צריך לשלם לי על עבודה, אני לוקחת מהלקוח/ה את מספר תיק הניכויים שלהם, ושולחת בפקס לידי פקיד המס (8 בסוף, כאמור) מכתב עם… קרא עוד »

ענת

ואו, נשמע יותר מסובך מלפתוח עסק ולהל אותו. וגם לא מתאים למי שעובד עם הרבה מקורות שונים וקטנים.

annat22

לא מסובך בכלל, וזאת בדיוק הסיטואציה שבה עבדתי – הרבה מקורות קטנים ושונים. הרבה יותר פשוט מלנהל תיקים, שלא לדבר על הרבה יותר זול

Ella Penso

צודקת, אני התנהלתי כך במשך כל 2015 כ"פרילנסרית" ללא רישום, דיווחתי למס הכנסה על כל ההכנסות והרשויות בסדר איתי סו פאר. אבל די הגעתי למסקנה שעדיף לי להירשם כעוסק פטור ולהתמודד עם שלל הרשויות. אבל זה אכן פתרון מעולה למי שמגרד את ה60 אלף לשנה מלמטה. וחוקי גלאט כושר.
* אני למדתי את השיטה הזאת מעבודה כעוזרת למנהלת משרד בחברת הפקות. לא יודעת אם הייתי לומדת על קיום האפשרות הזאת במקום אחר, מאז מפיצה את הבשורה..

aaa

מה זה שכר סופרים? כל עצמאי יכול לרשום עד 70000 ש"ח בשנה כשכר סופרים אפילו אם עבודתו לא קשורה לשום סופר או ספר?
האם לא צריך לפתוח שום תיק במע"מ, מס הכנסה ובט"ל על שכר סופרים? האם לא צריך לשלם ל-3 מוסדות אלו כסף?

annat22

להבנתי, סוג העבודה לא משנה. זה נקרא ככה כשריד היסטורי, כי פעם זה היה סוג העבודה היחיד כמעט שנעשה בצורה כזאת. אני לא בטוחה לגבי מה שאמרו כאן על זה שעורכי דין, אדריכלים וכדומה לא יכולים להיות עוסק פטור. אולי זה תופס גם לשכר סופרים. אבל להבנתי כל הכנסה יכולה להירשם כך. בוודאי כל הכנסה מלימוד, ייעוץ, עריכה, תרגום, כתיבה. כמו שאמרתי, לא צריך לפתוח שום תיק – לא במע"מ, לא בבט"ל. כל מה שצריך לעשות זה לשלוח פקס למס הכנסה עם כל הפרטים, ולקבל בחזרה פקס (או בדואר) עם אישור ללקוח על כמה צריך לנכות מס מהתשלום הספציפי. באישור… קרא עוד »

savilior

אני עוסק מורשה. פתחתי בעצמי לפני שנים, לא הייתה בעיה. אין בעיה גם בתיעוד. כל התיעוד גם לעוסק מורשה (לא פטור) זה חשבון עסקה (במידה ולא מקבלים את התשלום מיד כדאי להוציא חשבון עסקה כדי לא לשלם את המע"מ ומקדמות מס לפני שמקבלים את הכסף), או חשבונית או חשבונית\קבלה (כדי לסגור חשבונית עסקה או אם מקבלים את הכסף מיד) או קבלה (שסוף סוף מקבלים את הכסף). לעוסק מורשה, קבלה דרך אגב זה לא מסמך שמעניין את מס הכנסה וגם את רוב הלקוחות כי מה שמשנה למס הכנסה זו הכנסה והמסמך שמצהיר על הכנסה זה חשבונית (אפילו אם לא קבלת את… קרא עוד »

עמוס

ראיתי שהתוכנה ifreelancer כבר לא כל כך חינמית..
שאלה נוספת לבעלי עסק, האם חייבים חתימה אלקטרונית. בזמננו שהכל הולך במייל במידה ואני ארצה לשלוח חשבונית במייל אני חייב חתימה אלקטרונית?

רון

לסולידית(בעצם מאד מפולפלת): במילה אחת- מעולה! ועוד מילה- תודה!

O-H

תודה על פוסט מרתק!
אשמח אם תוכלי להסביר את ההבדל בין עסק לחברה- מבחינת מיסוי, טפסים, וכו'.
תודה!

מעלים מס סדרתי

עסק בע"מ=חברה

vip

פוסט יפה אך חשוב להדגיש כי הוא מתאר על קצה המזלג את ההתנהלות עסק מול הרשויות. קראתי פה את התגובה של [נערך לבקשת כותבת התגובה המקורית] שמנפצת בערך את התקווה של קוראי הפוסט לפתוח את העסק הראשון בחייהם. אז הנה כמה מילים לתמי ולאותם אנשים שמרגישים שהמוטיבציה נעלמה להם. 1. ! שימו לב ! וזה באמת חשוב, כי כל הכנסה חייבת במס. אתם לא נקיים, לא בשקל ולא בשתיים. המזל היחיד הוא שעדיין לא עלו עליכם ובמקרה הכי טוב רק יקנסו אתכם. העלמת מס עלולה לפסול לכם לגמרי את הספרים זה אומר שגם אם תרצו לפתוח עסק בעתיד – תשכחו… קרא עוד »

ענת

מישהו יודע למה בעלי מקצועות מסוימים (מהנדס, עורך דין וכד') לא יכולים להיות עוסק פטור, אפילו אם הכנסתם נמוכה?
תודה מראש

עצמאית

תודה רבה לך דורין, על הפירוט והנגשת המיידע! אני חושבת שמאוד חשובים פוסטרים כאלה על תחילת הדרך- אשמח מאוד גם לפוסט להדיוטות על התחלת המסלול כמשקיעים (עברתי על הרב הפוסטים קודמים והם עדיין לא מגרדים את תחתית התחתית של איך משקיעים ששם אני נמצאת…) . מן הסתם אני עצמאית ורוצה לחזק דברים שנאמרו ולעורר עוד תשומת לב לכמה נושאים: 1. אני מדווחת על כל שקל שנכנס ולא לוקחת צ׳אנסים. זה סיכון מיותר (ולדעתי גם יותר מוסרי…). 2. בכל שנותי כעצמאית, מס הכנסה לא עשו טעויות בחיובים לאחר הגשת הדוחות, אך בביטוח לאומי קרה לי כמה וכמה פעמים ששלחו לי דרישה… קרא עוד »

אני

אחלה פוסט.
אישית יש לי עוסק מורשה כבר 7 שנים בערך(מגיל 18), אך את הדיווחים החודשיים והשנתיים אני עושה דרך רואה חשבון שגובה כמה מאות שקלים בחודש.
מדי פעם אני מקבל מכתבים על חובות ממע"מ, ביטוח לאומי ומס הכנסה, איומים בעיקולים , בקשות לסור מיד לפקיד השומה שלי וכאלה, כך שאני רואה המון תועלת בעובדה שרואה החשבון מתעסק בכל הניירת והדברים המעצבנים הללו, ולי נותר רק לעשות את מה שאני אוהב וטוב בו.
אם הייתי צריך לעשות הכל בעצמי, אני בספק אם הייתי מסוגל לעמוד בזה.

vip

מצטרף. עבודה מול רואה חשבון אינה יקרה כלל ומשתלמת (תלוי איפה אתם גרים) היא חוסכת כאב ראש ואם יש לכם רואה חשבון טוב ונוח לעבוד איתו אתם בכלל מסודרים.

רואה חשבון, מגיש את הטפסים שצריך, דואג להסביר לכם מה כל פנקס שתקבלו, לייצא לכם דוחות מסודרים על הפעילות שלכם וכמובן לבדוק ולוודא שהדוחות השנתיים שלכם מסודרים ללא טעויות.

nonvip

>עבודה מול רואה חשבון אינה יקרה כלל …..
זה תלוי … יש המלצות ?

איתי

דורין אשמח אם תחדדי כיצד עובד המיסוי לגבי שכיר שפותח עוסק מורשה במקביל.
תודה

גיורא

הפוסט אינפורמטיבי ומועיל מאד – תודה. ובכל זאת כמה מילים, הקשורות לנושא בעקיפין. שני הפוסטים האחרונים עוסקים בפתיחת עסק עצמאי. יש סיבות רבות וטובות (בעיקר פסיכולוגיות) שבגללן אנשים בוחרים או רוצים להיות עצמאים אבל חשוב להבין שמבחינה כלכלית טהורה עדיף לעבוד כשכיר. המונחים "עצמאי" ו "שכיר" הם מונחים משפטיים, מיסויים ואין להם שום קשר לעצמאות או לעבדות. הישות המשפטית הנקראת חברה במתכונתה המוכרת כיום היא המצאה חדשה למדי, והיא מהווה נדבך מרכזי בכלכלה המודרנית. אם פעם כדי לייצר אנרגיה – היה מספיק לקושש עצים ולהדליק אש הרי כיום זקוקים לחברות אנרגיה. אם פעם כדי לייצר כלי כתיבה מספיק היה למצוא… קרא עוד »

Yossi

אני סטודנט שנותן מדי פעם שיעורים פרטיים, אני לא כ"כ חושש מענייני "מס הכנסה יתפוס אותי" האם עדיין שווה לי לפתוח עסק? סכום ההכסנות שלי הוא -250-300 ש"ח לחודש ואני משלם 120 ש"ח בחודש ביטוח לאומי.
אשמח לשמוע המלצות מה הייתרון בלפתוח עסק במצב שלי פרט לעניין החוקי

דניאל

הפוסט מעולה ונכון וחשוב לכל השכירים בישראל, כמה נקודות להתייחסות מינסיוני: 1. הפרדה מוחלטת: מרגע שפתחתם עסק שמכניס כסף, (אל תפתחו כלום לפני שיש לכם לקוח ראשון), תפתחו חשבון בנק נפרד. תגדירו לעצמכם שלא מוציאים כסף מהעסק, אם צריך מכניסים אבל לא מוציאים. באופן זה ניתן לצבור לאורך זמן סכומים משמעותיים גם אם העסק לא מרוויח המון. משיכת משכורת קבועה עשויה לדרדר את העסק לתהום. 2. תשאפו לצאת מהקטגוריה של עוסק פטור: עוסק פטור זה לא עסק, ותסלח לי הסולידית, פעמים רבות חבל על הזמן והטרחה, הזמן שלי שווה כסף ואם כל מה שאני מרוויח מהעסק זה 800 שקלים לחודש,… קרא עוד »

מיכל

שאפו לסולידית על פוסט חשוב ומצויין. גם הפוסט הקודם לזה.
האם אפשר לנעוץ אותו בלוח פוסטים חשובים כדי שאוכל לחזור אליו בקלות בעתיד?
המון תודה!

דנה

הי דורין,
אני קוראת בבלוג כבר המון זמן ולצערי את רוב הפוסטים שמדברים על השקעה אני לא מצליחה להבין, אפילו לא קצת. יש לך המלצה לבסיס (אבל ממש בסיס, למי שאין שום ידע בנושא) בעברית שאפשר לקרוא כדי להתחיל להבין? חיפשתי באינטרנט אבל כמות החומר מציפה ולפעמים קשה להפריד בין מידע נייטרלי לכל מיני יועצי השקעות שמנסים לשווק את עצמם.. אם יש משהו שאת ממליצה עליו אני אשמח.
תודה!

eish

היי דנה,
אני מבין אותך,
מי שרוצה להתחיל מאפס נאלץ להתמודד עם כל כך הרבה חומר באינטרנט שזה פשוט יותר מבלבל ממועיל.

אני מציע לך להתרכז באתר אחד – לדוגמא,

http://www.tase.co.il/Heb/PublicationsandEducation/Education/Pages/TASEBeg_New.aspx

תתחילי בקריאת כל "מילון המונחים", "שאלות ותשובות", ו"סופרמרקט של מוצרים".
כל מילה שאת לא מבינה תעצרי ותחפשי אותה בויקיפדיה ואולי אפילו תסכמי לך בנקודות את החומר.
ככה, לאט לאט, אחרי שתביני את כל הנאמר באתר הבסיסי הזה (זה הכי בייסיק שיש וזה כמובן לא מספיק לדעתי), יהיה לך הרבה יותר פשוט להמשיך ולהתעמק.

בהצלחה,

בנצי

לא קשור לכלום – אבל מה דעתך על מה שקורה ביוון? מה את חושבת שיקרה בהמשך?

יעל

תודה,הייתי צריכה עוד דחיפה קטנה כדי למצוא חצי יום חופש ולפתוח את העסק-הצלחתי בעזרתך!

יעל

מגיע לך פרס נובל על הפוסט הזה. תודה.

שחפית

הי, הפוסט עזר לי מאוד והקל עלי בפתיחת העסק חדש שלי. אז קודם כל תודה.
רציתי לשאול: כיצד את מתעדת את ההוצאות וההכנסות? האם יש תוכנה ספציפית בה את משתמשת?

עמוס

הי דורין ראיתי שהתוכנה הזו כבר לא חינמית לגמרי. ראיתי גם שיש צורך בחתימה אלקטרונית. את יכולה לתת את ידיעותייך בעניין?
תודה

ענבל

שאלה. קראתי את הפוסט – ובמקרה, היום התחלתי להתלבט האם לפתוח עסק או לא. אבל מה אם העסק שלי לא יכניס לי הרבה בחודש? מה אם ההכנסות יסתכמו נגיד ב-3,000 בחודש? אני מאוד רוצה להפוך את התחביב שלי למשהו רווחי אבל האם שווה לי בכלל במקרה הזה לפתוח עסק ולהסתבך מול הרשויות?

פנדה

נרשמתי באתר IFREELANCE (גם בעקבות ההמלצה של דורין), אבל עכשיו אני בדילמה: מתי אני יכול, מתי מותר לי, לעבור מפנקס קבלות הנייר לקבלות ברשת? למישהו יש ניסיון?

פנדה

לטובת מי מהקוראים שזקוק לתשובה: התייעצתי עם רו"ח שאמר שאם לא נמסרו קבלות ב-2016, אפשר להתחיל בקבלות הממוחשבות. שלחתי את הראשונה, תוך כדי לימוד קל של התוכנה והאפשרויות, וזה היה נוח ופשוט. היה מעט טעם רע בשליחת הקבלה ללקוח, כי גיליתי שצריך לחתום אותה בחתימה אלקטרונית, שעולה באתר 117 ש"ח (כולל מע"מ) לשנה. מבירור שעשיתי זה זול יותר מאשר אצל כמה מתחרים, אז יצאתי לדרך מחודשת. בטח יש כמה שיחים מאושרים עכשיו (אני לא מוסר קבלות בקצב ובכמות שיאיימו על המשך חייו של עץ).

ashco

כמה כל הטופסלוגיה הזו עולה ? אני משער שהם לוקחים כסף על הפעולות שהם עושים

רועי

תודה רבה רבה אלופה!!!

ענבר

נורא שאין שום רשות ממשלתית שטרחה לעשות מדריך כזה. תודה רבה על ההשקעה, הפוסט שלך מלווה אותי בתהליך.

Ido Kissos

מועיל מאוד, נהיר. תודה

אביגיל

תודה על הפוסט.
מחפשת מידע לגבי שני דברים:
1. הזכרת שיש בעיה לעובדי מדינה לפתוח עסק – התקשיתי למצוא את הפירוט באתר אליו קישרת. אם אני מורה מועסקת (במשרה חלקית) במשרד החינוך, אני צריכה אישור / תהיה לי בעיה לפתוח עסק?
2. לגבי ניכוי הוצאות: התשלום שאקבל על הרצאותיי (לכשיפתח העסק) כולל החזרי נסיעות – האם בקבלה אני צריכה להתייחס בנפרד לתשלום העיקרי ולהחזר הנסיעות? האם אני עדיין אמורה לנכות הוצאות של נסיעות בדו"ח השנתי?

ashco

את לא חושבת שעדיף לפתוח חשבון בנק נפרד לעסק?

שי בנימין

היי אני שכיר שמעוניין לפתוח עוסק פטור לטובת שיווק מוצר מסוים באינטרנט במקביל לעבודתי , ביגלל שאני במשא ומתן עם החברה המייצרת לא הבנתי כמה מס אני משלם על כל יחידת ששיווקתי ? הבנתי שיש עלות חד פעמית של פתיחת התיק שזה מסתכם בכ400 ש"ח , השאלה מעבר לכך מה הסכומים שמשלמים על החזק העסק וכמה משלמים על כל מוצר שמוכרים , אני שכיר בעל משכורת קבועה ?
תודה מראש .

אמיר

שלום
אני פורש צה"ל וברצוני להפוך להיות עצמאי.
האם כדאי?
האם נשאר נטו יותר מהיותי שכיר?
כמה משלמים למנהל חשבונות?
מה קורה אם יש חודשים ללא הכנסה?
תודה.

shay

מה לגבי מי שמוכר באינטרנט בארה"ב בלבד ? ממילא לא אמור לגבות מהם מע"מ…איך ההתנהלות אז ? האם ניתן לפתוח עוסק פטור ואיני חייב בהפקת קבלות ללקוחות (שהרי אתר המכירות עושה זאת עבורי) ?

יובל

את יכולה להרחיב בעניין הקבלות לגבי ההכנסות מהבלוג שלך? אם ההכנסות שלך מהבלוג מגיעות מגוגל ואמזון, איך זה עובד בפועל? למי את מעבירה קבלות?

יובל

כן, את זה הבנתי. תהיתי יותר בקשר לממשק הטכני עם החברות האלה. את שולחת מייל עם הקבלה? עושה upload באתר שלהם? משהו אחר?

אוריאן

היי תודה ממש עזרתם לי !! לאיפה ניתן לפנות ליועץ מס שמשלמים לו 400 שקל זה ממש דחוף לי הדברים שלי תקועים במכס כבר מעל חודש בבקשה תענו לי

דרור

שלום,
אישתי ואני שכירים, ואנו חושבים שהיא תתחיל במקביל עסק ותפתח עוסק פטור.
האם יש פתיחת העוסק פטור מגדירה אותה גם כעצמאית?
מה זה אומר עבור דמי לידה/חופשת לידה/שמירת היריון?
האם יש איזה משהו שיפגע בזכויותה כשכירה (דברים שאין לעצמאים)?
תודה.

אלכס

שלום,
הכנסה ממכירה עד סכום של כ5000 ש"ח בשנה מתאפשרת ללא צורך בתיק? עם דיווח שונה? יש חיה כזאת?

קותי גוטמן

לצערך , כל מכירה עצמאית מחייבת פתיחת תיק במס הכנסה

ענת

ראיי שיש אפשרות לעשות תיאום מס דרך האינטרנט באתר של מס הכנסה. האם לפני תיאום מס וכדי להוציא קבלות עלי לגשת לפתוח תיק במס הכנסה? האם יש אפשרות לעשות גם את זה ברשת?

עידו

האם תוכלי לציין על אילו מסמכים ניתן לוותר/אילו מסמכים צריך להוסיף אם הפעילות העסקית בחו"ל?

.

עקבו אחרי

תגובות אחרונות בבלוג

RSS מהפורום

דילוג לתוכן