[חפירה]
היתרון הגדול - אני לא צריך יותר להתסמך על קניה שבועית בסופר כדי לצרוך 3 כיכרות כל שבוע.
אני קונה במרוכז כל כמה חודשים סטוק של המרכיבים היבשים וחסל.
בגדול - כמו כל אפיית לחם, יחס המרכיבים הוא מה שקובע את התוצאה.
אם תשמע לעצתי ותרכוש אופה לחם יד 2, כדאי לוודא עם הבעלים הקודם שהמכשיר תקין.
אני קניתי ממישהו שבחר לשדרג את המכשיר למכשיר אחר, הוא הגיע עם הקבלה המקורית ועם ספר ההפעלה של המכשיר והיתה מצורפת גם חוברת מתכונים לדוגמא (כולל מתכונים להכנת ריבה).
אבל אפילו בלי כל זה, האינטרנט מלא במתכונים אפשריים וזה תהליך פשוט מאוד.
היתרון העיקרי באופה לחם הוא בתהליך התפחה - המכשיר מערבל את הרכיבים לבד ומחמם את הכלי לטמפ׳ שמתאימה לתפיחה אופטימלית.
לכן אני משתמש במכשיר גם להתפחת בצק למשל עבור הכנת פיצה ביתית (לא קניתי פיצה בחוץ כבר כמה שנים טובות, אבל עכשיו במקום להתפיח בצק על השיש למשך 4 שעות, תוך שעה וחצי הפיצה נכנסת לתנור).
קח בחשבון שכלי המדידה (כוס, כף וכפית) שמלווים למכשיר - הם לא בהכרח בגודל הסטנדרטי אלא יח׳ מידה קצת שונה, הכוס לדוג׳ היא בנפח 220 מ״ל (
כשהסטנדרט הוא 240 מ״ל).
מתכון מוצלח מאוד ללחם בסיס שאני משתמש בו לפחות פעם בשבוע (מידות לפי הכלים שנלווים למכשיר):
2 כוסות קמח מלא
2 כוסות קמח לבן (הכי פשוט)
330 מ״ל מים פושרים
2 כפות סוכר חום
2 כפיות מלח
3 כפות שמן קנולה
1.5 כפיות שמרים יבשים (שמורים במקרר לאורך זמן לאחר הפתיחה)
כמו שאתה רואה, צריך בסך הכל לשפוך את המרכיבים בכמות הנכונה לתוך הכלי.
לאחר מכן, צריך לבחור נפח כיכר (בינוני 600 גר׳ או גדול 900 גר׳) ותוכנית הפעלה (לפי המתכון שבחרת.
זהו. תתענג על ריח ההתפחה והאפיה.
תוכניות ההפעלה השונות קובעות למשל את זמני הלישה, זמני ההתפחה והטמפ׳ הדרושה, ולבסוף את משך האפייה והטמפ׳ האידאלית למתכון. אבל תתחיל עם מתכון בסיסי ותתקדם משם אם תרצה.
מכאן השמים הם הגבול, אתה יכול לשחק עם קמחים נוספים (כמו שיפון), תוספות (אגוזים, שומשום וכו׳).
[/חפירה]